Diumenge 12 set

120h:   Matinal de cultura popular 

Amb Salbatzaile Dantza Taldea (Bilbao), Trabucaires de Sallent, Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages, Esbart Vila de Sallent, Gegants i Nans de Sallent, Bastoners de Sallent, gegant Maqui, geganta Joana La Negra i les Treballadores de La Fumera. Acompanyats amb música en directe de la Tradibanda.

Seguidament Vermut de Festa Major

17:00h: La Carretada 

La tradicional cursa de carretons adaptada al poca-solta Covid. Les Culleres, la Bòbila i la Fàbrica Ve- lla demostraran quina és la colla més ràpida i hàbil. Us caldrà molta punteria, equilibri, conducció temerària i resistència a l’aigua!

18:30h: Concert de Jaume Arnella

Un espectacle dedicat a Jordi Fàbregas Canadell i Josep Escudé Feliu Jaume Arnella és creador del cançoner folk català i persona molt afí als ideals de vida i de música d’en Jordi Fàbregas i en Josep Escudé. Arnella farà un repàs personal al cançoner amb algunes picades d’ullet a Sallent i tots els llaços amb el Jordi i el Josep. El seu repertori ens portarà des de les cançons del Cau de tota la vida fins a romanços sobre l’actualitat passant per l’antifranquisme de la transició.

20:00h: Recompte del marcador final

20:15h: La Fumerada

Només la bandera guanyadora se salvarà del foc de la xemeneia de La Fumera. Sort! Amb l’actuació de les treballadores i brindis popular amb rovellat. Tot seguit, Penjada de bandera de la colla guanyadora al balcó de l’Ajuntament.

21:00h: Sopar de relleus

21:30h:  Traca final de festa amb PD Barraca

Acabem la Fumera celebrant que som el millor poble del món!