La Festa 💨

logo-lafumeraLa Fumera és la Festa Major Alternativa de Sallent que, des de l’any 2014, omple la vila de festa, colors, reivindicació, jocs, música i cultura popular.

Sallent s’emociona, salta i balla, es fa seu el carrer i viu al màxim una setmana plena d’activitats diverses. Amb un element clau: la cohesió i la intergeneracionalitat.

La divisió del poble en tres colles, agafant com a punt de referència la ubicació de les fàbriques de les Culleres, la Bòbila i la Fàbrica Vella, uneix persones de procedències, edats i interessos diversos.

La Fumera ha apostat des del primer dia per l’autogestió i l’horitzontalitat, que es transmeten en tots els àmbits de la festa. Treballant des de la base, decidint de forma assembleària; prenent el pols al carrer i implicant nous col•lectius a la festa.

En definitiva, organitzada pel poble i pensada per a un públic ampli.
La Fumera també aposta per recuperar la memòria obrera de la vila, la de les persones que amb el seu treball van esdevenir el motor de la vida a la indústria sallentina. Homenatgem la lluita i la força de les treballadores dins i fora de la fàbrica.

Així doncs, La Fumera reuneix elements que creiem imprescindibles i irrenunciables per a construir una festa viscuda amb la màxima intensitat: quan la plaça de Cal Teia bull al so dels bastons i el flabiol, quan centenars de veus celebren el primer toc de sirena, quan les colles inunden de colors i camises els carrers del poble, quan els infants aprenen i es diverteixen a La Carbonera. En definitiva, quan Sallent viu amb passió i entusiasme el fet de sentir-nos part d’una comunitat acollidora, festiva, crítica i culturalment rica.