[MANIFEST] LA FUMERA ÉS CASA VOSTRA! Si és que hi ha cases d’algú.

Sallent es torna a dividir per estar més unit que mai. La Fumera, la Festa Major Alternativa de Sallent, ja revifa les xemeneies de la vila. Després de l’èxit de la primera edició, aquest 2015 arriba amb més força i amb més activitats per aglutinar les colles, els barris i les diferents generacions de sallentines.

De les més petites fins a les més grans tindrem el nostre espai a la festa i, així, segur que l’enriquirem. Perquè la Fumera no és la festa dels joves de Sallent, és la festa de tothom. Sortiu al carrer i participeu de la vostra colla, sentiu-vos de la Fàbrica Vella, la Bòbila o de les Culleres i, en definitiva, sentiu-vos de Sallent. Feu de la Fumera, casa vostra.

La Festa Major Alternativa continua amb un model clar: una festa al centre del poble, gratuïta, autogestionada i participativa. I tenim clar que treballem per construir la Festa Major Popular de Sallent Així, l’organització ha crescut sumant nous col·lectius com el FAES, l’AMPA del Torres Amat i el grup de suport de Sallent a la PAHC Bages.

Com a persones actives i implicades amb el nostre entorn, som conscients que no podem oblidar la realitat que ens envolta, també durant els dies de festa. I no podem restar indiferents davant la gent que perd la casa o aquells que no en tenen, mentre centenars de milers de pisos resten buits a mans dels bancs. Per això, enguany reivindiquem el dret a un habitatge digne per a tothom, que no deixa de ser el dret a viure.

Ens trobarem al carrer, per celebrar que som un poble actiu, treballador i acollidor. Un poble amb un passat obrer que volem reivindicar i amb un present de lluita que ens permetrà construir un futur millor.

Ens trobarem per ballar, cantar, saltar, jugar, menjar i, en definitiva, convertir La Fumera en la Festa Major que totes hem somniat.

cartells_fumera_joves