La Fumera 2022. Que no se’ns mengi la llengua el gat!

💙💚❤️ LA FUMERA 2022: del 7 al 12 de setembre a Sallent.

Els últims 10 anys han deixat de parlar el català 500.000 persones. Només el 32% de la població dels Països Catalans és parlant habitual del català.

No és un fet arbitrari; els atacs constants a l’escola en català són l’exemple més clar de la voluntat de bandejar la llengua i fer-la cada cop més residual, també a l’espai públic.

Aquest any el govern de la Generalitat ha convertit en llei que el castellà pugui ser llengua d’ús habitual a les aules. Així, la tan lluitada immersió lingüística que igualava a tota la societat, un instrument bàsic de comunicació i cohesió social, deixa d’existir i s’obre la porta a la segregació lingüística. Més ales a l’extrema dreta.

La Fumera som un espai de lluita i reivindicació. I per això fem de la cultura part de la defensa activa de la llengua. Ho devem a totes aquelles persones que van lluitar per recuperar l’escola catalana, referents pedagògics compromesos. Ho devem a totes aquelles persones que en clandestinitat van seguir cantant, llegint i escrivint en català. En definitiva, a totes aquelles persones anònimes que van reaccionar davant les imposicions d’un règim que encara corre pels nostres carrers.

Per tot això, aquesta Fumera continuarem batallant per la cultura en català, per teixir una llengua viva i compartida.

Sallent, treieu la camisa de l’armari, tornem a omplir el poble de colors i sobretot, que no se’ns mengi la llengua el gat!

💻 Disseny: @erikaescudero
🖌️ Il.lustració: @aquestamaria

Les nostres xarxes:

Instagram/Twitter: @lafumera