Neix la Fumera, la Festa Major Alternativa de Sallent

logo-lafumeraUn any més, i ja en van 10, arriba la Festa Major Alternativa de Sallent. Una festa que, enguany, es revolucionarà de cap a peus. Amb un esperit més popular i participatiu que mai neix LA FUMERA!

La Fumera sorgeix de la voluntat de preservar la memòria obrera de la nostra vila i, alhora, fer de les places i els carrers l’espai de totes. La Fumera serà la festa que omplirà Sallent de colors: el blau, el verd i el vermell. Les colles dels barris, amb els noms de “Les Culleres”, “La Bòbila”, i “La Fàbrica Vella”, seran l’ànima de la Festa Major Alternativa.

Les places de la Generalitat, de Catalunya i de la Pau seran el punt de trobada de les tres colles. I una plaça més, la de Cal Teia, es convertirà en el centre neuràlgic de les activitats de la Fumera.

Ha arribat el moment de deixar el sofà i baixar al carrer. Cadascú amb la camisa del seu barri per recuperar les nostres places i espais públics. Fem de la festa un moment de ruptura amb el poble ideal, clar i ordenat que ens han dissenyat. Reapropiem-nos de l’espai públic enfront de les elits polítiques i econòmiques que s’obstinen a reglamentar-lo.

Reivindiquem el nostre espai, el de totes: el carrer i la plaça. El lloc on ens trobem, on xerrem, compartim, intercanviem idees i proposem alternatives. És al carrer on eduquem en el lleure, on protestem; és a les places on celebrem les festes i ens organitzem.

Gent de la Bòbila, de la Fàbrica Vella i de les Culleres; fem-nos nostra la proclama del poeta Estellés:

“Baixa al carrer i participa. No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”.