Fora Iberpotash de les nostres festes, no volem una Festa Major tacada de sang

REBUTGEM PATROCINI D’ICL – IBERPOTASH A LA FESTA MAJOR DE SALENT

Volem mostrar pel rebuig al patrocini de l’empresa israeliana ICL-Iberpotash a la Festa Major de Sallent pels següents motius:

La multinacional israeliana Israel Chemicals Ltd (ICL), matriu d’Iberpotash, a més de ser responsable de la contaminació dels rius de la nostra comarca i de crear un deute al nostre país, té vincles directes a Israel amb l’ocupació militar de Palestina.

ICL, a més a més, tal com anuncia a la seva pròpia pàgina web, dóna suport explícit a l’exèrcit israelià mitjançant el finançament de diferents programes adreçats a unitats militars israelianes, alguns d’ells batejats com “apadrina un soldat”, i adjudicant beneficis laborals als soldats israelians. A l’enllaç podeu veure la campanya a la web oficial de ICL:

http://www.icl-group.com/community/iclinthecommunity/SupportfortheIDF/Pages/default.aspx

Captura de pantalla 2014-09-06 a les 14.21.51

ICL també explota els recursos del Mar Mort que han estat vetats a la població palestina. Part d’aquests recursos, a més, són venuts a empreses que tenen les seves fàbriques en colònies situades en els territoris palestins ocupats.

En els darrers mesos hem pogut veure com l’ocupació militar israeliana s’aguditzava especialment al territori de la Franja de Gaza, amb una intervenció militar basada en una forta campanya de bombardejos i una invasió terrestre que ha causat al voltant de 2.000 morts, la major part civils, incloent centenars de nens i nenes. També hem estat testimonis dels bomberdejos d’hospitals i escoles gestionades per agències de les Nacions Unides, on s’hi refugiaven centenars de palestins obligats a fugir de casa seva.

Des de l’any 2005, més de 170 organitzacions civils palestines, representatives dels diferents sectors ideològics i religiosos, fan una crida adreçada a la societat internacional perquè implementi una campanya de Boicot, Desinversions i Sancions a l’Estat d’Israel, per tal de que aquest es vegi obligat a complir la legislació internacional, reconegui el dret d’autodeterminació del poble palestí i desmantelli el règim d’apartheid. Aquesta campanya està inspirada en la campanya de boicot, desinversions i sancions que va contribuir a acabar amb l’apartheid sud-africà als anys ’90. A més a més de les organitzacions palestines ha estat recolzada per múltiples organitzacions de solidaritat arreu del món, així com també per organitzacions d’israelians i israelianes.

És per això que entenem que una empresa d’aquestes característiques no hauria de patrocinar una Festa Major que representa l’alegria i la comunitat en harmonia. Perquè no volem que la nostra Festa Major serveixi per fer propaganda d’una empresa vinculada a crims de guerra.

Som conscients que a part d’aquesta hi ha moltes altres injustícies i complicitats. Ara bé, en aquests moments, ens sembla oportú denunciar i mostrar el nostre rebuig a aquest vincle concret, i animem l’Ajuntament de Sallent a prendre partit i rebutjar el patrocini d’ICL-Iberpotash.